ארגמן גאה להיות האירגון הראשון בתולדות ישראל שהוקם ומנוהל על ידי עובדות ועובדי מין ופועל עבורן בלי הבדלי מין, מגדר, נטיה ורקע. ארגמן היא חלק מברית המטריה האדומה העולמית, שעניינה תמיכה הדדית ועמידה על זכויותיהם של עובדות ועובדי מין. אנחנו נלחמות בחקיקת ההפללה, מקדמות שיח ציבורי פתוח ונטול סטיגמות, ותומכות ברווחה ובמיצוי זכויות.
ועד מנהל
איילת בן נר (יו"ר), אנה אוליצקי, הילה עישר אלמגור, נילי גורין, סיון לוי, גיא לירון, דניאל עוז, רבקה עראמה, אלה קצמן
מחקר
אייל פרידמן
ועדת ביקורת
עידן בוזגלו, ניב חדש
אונליין
רוקי
עבודת מין היא עבודה שבמרכזה שירות בעל אופי מיני הניתן בעבור תשלום. למרות ערב-רב של חוקי הפללה ותיקים וטריים, בישראל עוסקות בתחום לפחות חמש-עשרה אלף, רובן נשים. הן מספקות שירותי זנות, חשפנות, עיסוי אירוטי, בדס"מ, פורנוגרפיה ושירותים רבים נלווים – במוסדות מוסדרים ובאופן פרטי. אל התחום פונים אלה שרואים בזה את הברירה הטובה ביותר מבין אלו הפרושות לפניהם. למרבה התסכול, שילוב של סטיגמה קשה ורדיפה ממסדית יוצר קשיים וסכנות לעובדות מין רבות. ארגמן לפיכך איננה מעודדת עבודות מין אלא מעצימה את העוסקות בתחום לתבוע את זכויותיהן ולבחור את בחירותיהן בכוחות עצמן.
יותר ויותר מחקרי מטא ומחקרים השוואתיהם לאורך השנים מראים כי מדיניות ההפללה כלפי תעשיית המין נכשלה בכל התחומים – לא רק בניסיונה הנואל "למגר" את התעשיה אלא גם במדדים המבטאים את איכות חייה של עובדת המין: הביטחון האישי, הבריאות, והניידות החברתית-כלכלית. גם כאשר ההפללה אינה מתמקדת בעובדת המין עצמה, היא בכל זאת מקפדת את מטה לחמה או הופכת אותה לשותפה לפשע, דוחקת אותה אל העולם התחתון, מחזקת את הסטיגמה החברתית כלפיה, חושפת אותה לאלימות וסחיטה משטרתית, ומרחיקה אותה משירותי חוק, רווחה ובריאות. אי-ההפללה היא המדיניות הציבורית שתומכים בה כיום אירגוני זכויות אדם גדולים כדוגמת אמנסטי ו-HRW, אירגוני חירויות אזרחיות כ-ACLU, אירגוני בריאות גדולים כאירגון הבריאות העולמי וסוכנות האו"ם לאיידס, אירגוני עובדים, אירגוני להט"ב וכמובן אירגוני המטריה האדומה של עובדות המין עצמן.
ארגמן אף היא מאמינה שסטיגמטיזציה, הפללה ושיטור אינם הדרך לחזק אוכלוסיות מוחלשות. על עובדות המין נמנות אמהות יחידניות, נשים טרנסיות, מהגרות ובנות קבוצות מוחלשות אחרות, שההפללה מרחיקה מהן משאבים ומצמצמת את מעט האפשרויות שנתונות להן. ארגמן חותרת לשינוי המדיניות באופן שיגדיל את האפשרויות וינגיש לנשים וגברים אלו משאבים כמו הכשרה מקצועית, עזרה סוציאלית, בדיקות למחלות, והגנה וליווי במקרה של פגיעה מינית.
ארגמן קמה כתנועת גראס-רוטס או תנועה שורשית. האירגון הוא גלגולו האחרון של מאבק שניהלנו זה זמן רב בשטח, על הזכות שלנו לדבר בעד עצמנו, להשמיע את קולנו, ולא להירמס תחת הפטרונות שמדברת גבוהה על "להציל" ו"לשקם" אותנו תוך אי-קשב והתעלמות מצרכינו. אי-היכולת שלנו למנוע את חקיקתו המסוכנת ב-2018 של "חוק הפללת הלקוח" הידוע בעולם כמודל הנורדי, היתה הזרז האחרון שהניע אותנו להתארגן. ההתגבשות שלנו לכדי קהילה התחילה בעמוד הפייסבוק When She Works, שבו עובדות מין מספרות על חוויותיהן ומבטאות דעות ורעיונות. בשנת 2019 נרשמה ארגמן כעמותה על ידי עובדות ועובדי מין בהווה ובעבר, שאליהן הצטרפו עובדות סוציאליות, חוקרות וחוקרים, ופעילות ופעילים חברתיים . ארגמן היא עמותה רשומה.
כל הזכויות שמורות: ארגמן ארגון נשים עובדות © 2021 | האתר נתרם ע"י שקוף מדיה- בניית אתרים
תמונות מ – unsplash.com / rawpixel.com / pexels.com
תנאי שימוש האתר מאובטח בתקן SSL הצהרת נגישות